torsdag 20. mai 2010

Inneholder vaksiner giftige stoffer og manipulerte mikroorganismer? Del II: kvikksølv

Ingen vaksiner inneholder kvikksølv, slik enkelte vaksinemotstandere påstår. Derimot inneholder noen vaksiner kvikksølvforbindelser. Dette er vesentlig forskjell, fordi det ikke er snakk om rent kvikksølv. Til sammenligning er vann en oksygenforbindelse (H2O), men vi kan ikke puste inn vann av den grunn. Det illustrerer hvordan to tilsynelatende lignende substanser kan ha vidt forskjellige egenskaper. Ingen vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet inneholder kvikksølvforbindelser, men svineinfluensavaksinen inneholder kvikksølvforbindelsen thimerosal. Thimerosal brukes som konserveringsmiddel, og hindrer vekst av bakterier og sopp i vaksinen.

Mange er bekymret for at thimerosal kan være skadelig, siden kvikksølv er et svært giftig stoff. Men når thimerosal kommer inn i kroppen, brytes det ned til etylkvikksølv. Det kvikksølvet man får i seg gjennom miljøet (mat, luft etc) er metylkvikksølv. På legemiddelverkets hjemmesider kan vi lese at:
"Metylkvikksølv og etylkvikksølv er beslektede forbindelser, men oppfører seg forskjellig i kroppen. Etylkvikksølv fjernes vesentlig raskere fra blodet enn metylkvikksølv og skilles dermed raskere ut av kroppen via avføring."
I en studie fra 2008 ble kvikksølvinnholdet i blod-, avførings- og urinprøver fra 216 friske spedbarn målt før og etter vaksinering (12 timer til 30 dager etter, for å være nøyaktig). Forfatterne fant at kvikksølvinnholdet i blodet til barna hadde en halveringstid (tiden det tar før konsentrasjonen av en substans er halvert i blodet eller i kroppen) på 3,7 dager, og var tilbake på samme nivå som før vaksinasjonen innen 30 dager. Det betyr dessuten at kroppen kvitter seg med etylkvikksølv mye raskere enn metylkvikksølv, som har en halveringstid på omtrent 44 dager.

Dette skriver Legemiddelverket videre på sine sider:
"Mengden kvikksølv i én vaksinedose som inneholder tiomersal som konserveringsmiddel er vanligvis mellom 2,5 og 25 µg. I vaksiner som bare inneholder spormengder av tiomersal er det betydelig mindre.

Til sammenlikning er gjennomsnittlig inntak av kvikksølv i form av metylkvikksølv gjennom kosten beregnet til ca 4 µg per dag. De som spiser mye fisk, særlig rovfisk eller ferskvannsfisk, vil få i seg betydelig større mengder av kvikksølv. Amerikanske undersøkelser viser at 170 g hermetisk tunfisk gjennomsnittlig inneholder 17 µg kvikksølv."
(µg = mikrogram; altså en milliondel av et gram).

Fordi man vet at metylkvikksølv kan være svært skadelig, ble thimerosal fjernet fra barnevaksinasjonsprogrammet i 2001 - for sikkerhets skyld. Det er imidlertid ingenting som tyder på at thimerosal i vaksiner også kan være skadelig i de ørsmå mengdene man finner i vaksiner. Thimerosal har blant annet blitt anklaget for å forårsake autisme, men etter at man har sluttet å bruke thimerosal i vaksiner har antall autismetilfeller faktisk økt. Denne oversikten gjengir 12 studier hvor en mulig sammenheng mellom thimerosal og autisme ble undersøkt. Resultatene viser at de studiene som faktisk fant en slik sammenheng, gjennomgående var av dårlig kvalitet. Og konklusjonen? Ingen sammenheng mellom thimerosal og autisme.

Parallelt med thimerosalkontroversen er det interessant nok få som stiller spørsmålstegn ved at det stoffet vi kjenner som er aller mest giftig for nervesystemet injiseres i mennesker - i stor skala, og utelukkende av forfengelighetshensyn - nemlig botulinum toxin. Selv den kjente vaksinemotstanderen Jenny McCarthy, som hevder at hennes sønns autisme er forårsaket av vaksiner, har uttalt at hun elsker det: botox.

Les også
Del I: formaldehyd 
Del III: aluminium
Del IV: etylenglykol (frostvæske)

2 kommentarer:

  1. "Clearly, the Russian studies established that the Thimerosal given to the female
    rats before mating not only negatively affected the reproductive health of the treated
    female rats but also adversely affected: a) the health of the litter of rat pups these
    treated females subsequently bore, b) the reproductive health of the female pups in
    that litter, and c) the health of the second-generation rat pups borne by the firstgeneration female pups delivered by the Thimerosal-treated female rats. "

    http://dr-king.com/docs/110915_PGKReviewOfUSSubmissionToUNEP_b.pdf

    SvarSlett
  2. Du siterer en russisk studie av pestisider fra 1971, på rotter. Denne studien er komplett utilgjengelig å sjekke, fordi den er på russisk og ikke tilgjengelig. I samme åndedrag klarer du å overse denne oversikten: http://pediatrics.aappublications.org/content/114/3/793.full
    Gratulerer.

    SvarSlett